Logo Bureau Voor Conceptuele zaken zwart
Home > Verblijfsrecreatie Putten
a
Verblijfsrecreatie Putten
B met vingerafdruk groen

Verblijfsrecreatie Putten

Putten is een gemeente in de Veluwe die veel toerisme kent. Jaarlijks verblijven er grote aantallen toeristen kortdurend in een van de recreatieve parken in het gemeentelijk gebied. De laatste jaren is een aantal parken op een minder passende wijze ingezet voor tijdelijk verblijf. De gemeente wil een toekomstbestendige invulling geven aan deze parken passend bij het gewenste profiel van Putten.

Om dit te kunnen doen wil de gemeente als eerste weten hoe de partners -VVV en ondernemers- Putten graag zouden willen zien om vervolgens tot een gezamenlijke boodschap te komen. Deze is het uitgangspunt voor de te ontwikkelen visie op de verblijfsrecreatie in de gemeente Putten.

Aanpak Verblijfsrecreatie Putten
Tekening Verblijfsrecreatie Putten Aanpak

De aanpak

 

Op een sfeervolle plek op Landgoed Schovenhorst richten we een ’conceptkamer’ in waar deelnemers individueel maar ook met elkaar aan het werk gaan. Zo halen we in 2018 op een speelse, informele en effectieve manier positieve, negatieve en kansrijke elementen van het toerisme in Putten op. Deze worden direct gevisualiseerd.

Deelnemers geven bepaalde plekken in het gebied een waardering, waardoor het gebied gaat leven. Dit vormt de basis voor de moodboards van de gewenste identiteit en doelgroepen die ze vervolgens in kleine groepjes maken. In twee brainstormsessies in 2022 zijn de resultaten van acties geëvalueerd en nieuwe ideeën gegenereerd.

Het resultaat

 

Alle input is overzichtelijk samengebracht in een handzaam en toegankelijk boekje met de DNA van Putten als basis voor een nieuwe gewenste identiteit.

Uit de sessie blijkt dat de deelnemers ongelofelijk trots zijn op Putten; het is er fijn wonen, werken en verblijven. De deelnemers vinden het bovendien belangrijk om samen op te trekken om Putten op de kaart van de Veluwe te zetten. De profilering van Putten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en vraagt ook om een gezamenlijke aanpak.

In de periode hierna zijn acties uitgevoerd en wordt er samen gewerkt aan een toekomstbestendige gemeente op het gebied van recreatie

Projectteam 2018: samen met De Plekkenmakers.
Projectteam 2022: samen met Sara Pieters.

Omslag Dromenboekje: Van dromen naar doen Verblijfsrecreatie Putten

“Een creatief en interactief traject begeleiden, waar Michel goed in is. Iedereen inspireren, aan het werk zetten, ideeën creëren en vooral veel energie aanwakkeren. Een aanrader!”

 

Sandra Neven. Beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme bij Gemeente Putten

Naamsbekendheid Putten
Overnachtingen Putten
Bezoekers Putten