Logo Bureau Voor Conceptuele zaken zwart
Home > Transformatie kassengebied
a
Transformatie kassengebied
B met vingerafdruk groen

Transformatie kassengebied

Ontwikkelaar Sustay wil een kassengebied transformeren naar een unieke plek voor landschappelijk wonen met een grote diversiteit aan woningen gecombineerd met kleinschalige lokale voorzieningen. Sustay wil met de ontwikkeling een voorbeeldproject realiseren voor het bouwen van een landschaps-inclusieve wijk. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de planontwikkeling.

Urbal living model & Levensstijlen
Aanpak Flipover Sheets Transformatie kassengebied

De aanpak

 

We hebben een traject in gang gezet dat een gedegen en creatieve reis vormt langs visie en identiteit, plussen en minnen, marktmogelijkheden en doelgroepen. De visie en ideeën van Sustay, de Vereniging van eigenaren, Delva Landscapearchitects en Kickstad vormen het uitgangspunt van de visievorming.

Het traject bevat een onderzoeks-deel waarin we diverse analyses uitgevoerd hebben, zoals een analyse van de historie en de omgeving, een trendanalyse, een doelgroepen en levenstijlen-analyse en een markt- en data-analyse. Daarnaast bevat het traject een creatief deel dat bestaat uit het creëren van de brandstory en van de naam. Het hele traject mondt uit in een concept met een onderscheidende positionering.

Het resultaat

 

Positionering, verhaal en concept zijn verwoord in een gedegen brandbook. Dit is de basis voor verder uitwerking van het participatietraject, het programma, het ontwerp en de architectuur naar een totaalbeleving voor het project. Op dit moment zijn er gesprekken met gemeente en provincie om het plan te realiseren.

Projectteam: samen met De Plekkenmakers.

Beschrijving Levensstijl Transformatie kassengebied
Transformatie kassengebied Render Lente
Transformatie kassengebied Render Zomer
Transformatie kassengebied Render Herfst