Logo Bureau Voor Conceptuele zaken zwart
Home > Hotel Urban Design 171 Rotterdam
a
Urban Design Hotel 171 Uithangbord foto: Claire Droppert
B met vingerafdruk groen

Hotel Urban Design 171 Rotterdam

De familie Wang heeft een hotel in Amsterdam en wil uitbreiden met de exploitatie van een hotel op de Nieuwe Binnenweg 171 in Rotterdam.

De Nieuwe Binnenweg is een bruisende creatieve straat met leuke winkeltjes, kroegjes en restaurants en het heeft een gunstige ligging ten opzichte van de topmusea in Rotterdam.

De vraag is hoe het nieuwe hotel zo gepositioneerd kan worden dat het daadwerkelijk een meerwaarde biedt aan gasten, ondernemer en stakeholders.

Urban Design Hotel 171 Moodbord1
Urban Design Hotel 171 Moodbord

De aanpak

 

Aan de hand van een SWOT-analyse bespreken we in doelgroep sessies verschillende issues en brengen deze in kaart; service, gastbeleving, kamer grootte, de buurt, maar ook trends, vrijheid, het concept, de locatie en de beleving. Op basis van deze analyses en een omgevingsanalyse formuleren we vervolgens de DNA en de nieuwe naam van het hotel.

Vanuit creatieve directie begeleiden en faciliteren we de doorvertaling naar architectuur, interieur, huisstijl, website, signing en fotografie.

Het resultaat

 

Een brandstory waarmee de eigenaar het hotel sterk en onderscheidend kan positioneren als efficiënt en comfortabel micro-hotel midden in de stad voor een lokale beleving; een compact hotel met kenmerken als ‘het huis van een bevriend ontwerper’, ‘de vrijheid van een appartement’, ‘comfortabel als een hotel’ en ‘authenticiteit met een lokale beleving’.

171 Urban Design Hotel, where you feel the rhythm of the street

Projectteam: samen met Claire Droppert (huisstijl en fotografie), Horeca Webservice (website) en Bianca Roemaat (tekst)

Urban Design Hotel 171
Urban Design Hotel 171 kamer
Urban Design Hotel 171 lobby
Urban Design Hotel 171 badkamer Claire Droppert L9688