Logo Bureau Voor Conceptuele zaken zwart
Home > Antoni Delft
a
Antoni Delft 4R8A2686
B met vingerafdruk groen

Antoni Delft

Naast het oude station van Delft opent in 2020 een nieuw multifunctioneel gebouw: Antoni. De open plint wordt dynamisch en uitnodigend met horeca, retail en een expositieruimte – de Living Lobby. Op de etages kun je ‘stads’ werken, slapen en wonen in comfortabele kantoren, studio’s, hotelkamers en loftappartementen.

De opdrachtgevers willen hun visie vertaald zien in een onderscheidend concept en programma om partijen te interesseren voor de exploitatie.

Antoni Delft Doorsnede

De aanpak

 

Wij creëren vanuit de visie van de opdrachtgever een ‘mix & match’ concept en programma, hierbij laten wij ons als conceptontwikkelaars inspireren door de plek én de naamgever hiervan: het Van Leeuwenhoekkwartier.

Antoni van Leeuwenhoek (Delft, 1632-1723) was een veelzijdig man met uiteenlopende talenten en interesses. De diversiteit van van Leeuwenhoek en de technische kracht van de stad Delft willen we terug laten komen. Met een combinatie van functies fungeert Antoni als etalage en verbinder van bedrijven, mensen, ideeën en techniek.

Met ons Antoni-concept wonnen we glansrijk de tender die was uitgeschreven voor de bouwlocatie. Als conceptontwikkelaar begeleiden en faciliteren wij werving en de gesprekken met hotelpartijen.

Het resultaat

 

Op basis van de visie van de opdrachtgever en geïnspireerd door de locatie hebben we een uniek verbindend concept en programma gecreëerd, die een onderscheidende plek waarborgen met meerwaarde voor bezoekers, hotelgasten, huurders, bewoners, de stad én de ontwikkelaar. Uit alle huurbiedingen is een hotelpartij geselecteerd. Antoni is gerealiseerd.

Projectteam: samen met o.a. Eric Amory en Studio Nine Dots in opdracht van Vink Bouw en Smits Bouwbedrijf.

Antoni Delft Plattegrond 419748

Door de samenwerking zijn we eerst gaan nadenken vanuit de functie en daarna is de architect gaan ontwerpen. Dit heeft geresulteerd in een plan waarbij het ontwerp de functies maximaal faciliteert in plaats van ontwerp waarbinnen we de functies proberen op te lossen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we de tender hebben gewonnen!”

 

Bernlef de Vries, VINK BOUW

Antoni Delft Render
Antoni Delft Render
Antoni Delft Render